El CADCI sempre hem apostat per ser un viver per la cultura catalana i universal.

Som un exemple d'integració primerenc al ser el primer lloc on s'ensenya català als treballadors immigrants espanyols com seguim avui dia treballant ambs el nous catalans, al nostre centre no es fa distinció de sexe per l'accés a l'educació des de molt abans que les discrimanacions es posessin fi en l'espai públic, som pioners en oferir accés a la cultura a tothom.

El Centre és una entitat on es podia escoltar conferències tant diferents com les de dret mercantil de Francesc Cambó i les d'organització d'Andreu Nin, un lloc on es respectava els valors cristians del seus socis a l'hora que acollia un bon nombre de la maçoneria republicana del país, avui dia també som oberts a tothom que respecti els nostres ideals d'emancipació nacionals i personals, i en això no hi ha distinció de classes.

El Centre fou en definitiva una àgora del saber i l'erudició al servei d'una nació on el respecte era el dogma entre patriotes de diferents ideologies,per això el nostre compromis amb tots els actes culturals i populars del nostre país.

.

Per la diada de Sant Jordi sempre ens trobareu a la nostra paradeta davant l'estatge de Rambla Santa Mònica

Recuperació de la memòria històrica del CADCI


Properament presentarem el nou Projecte Multimèdia MEMORIA CADCI d’explotació de la documentació recuperada a l’arxiu de Salamanca:

.

El CADCI és membre de la Comissió de la dignitat.

.

El Centre ha arribat a un acord amb l’Arxiu Nacional de Catalunya per crear un fons CADCI on poder arxivar i consultar el fons propi de l’entitat i adjuntar en un futur proper el fons espoliat per l’exèrcit espanyol, aquest acord fou firmat solemnement pel Conseller de Cultura Tresserras i el President del CADCI Josep Maria Andreu.

El projecte que desenvoluparà el CADCI es nodrirà de la documentació disponible sobre la nostra organització a l’ “Archivo General de la Guerra Civil Española” de Salamanca, a l’Arxiu Nacional de Catalunya així com als fons existents del CADCI. Durà a terme una intensiva tasca de revalorització i divulgació mitjançant un ambiciós projecte de recuperació de la memòria històrica.

Fonts històriques sobre el CADCI:

Fins el dia d’avui hem recollit abundant bibliografia sobre les accions i persones del CADCI, us en fem un detall:

 
.
 
.
 
 

Monogràfic de la revista SERRA D’OR dedicat al CADCI.

 

Monogràfic de la revista el TEMPS dedicat al CADCI.

 
         
 
.
 
.
 
 

Exposició sobre el CADCI al Palau Moja 1992-1993.

 

Catalunya Avant 1903-1939, llibre commemoratiu editat per la Generalitat.

 
         
 
.
 
.
 
 

“Catalanisme i moviment obrer: el CADCI entre 1903 i 1923” , és una obra de referència per entendre la primera part de la vessant social del CADCI, i es troba disponible per a consulta a la biblioteca de la nostra associació.

 

El CADCI a Sabadell 1907-1936, llibre a cura de Joan Alsina i Giralt.

 
         




Conferències:


Al llarg de tots aquest anys després de la recuperació de la democràcia, els antics socis han recorregut tot el territori català: Lleida, Figueres, Deltebre, Mollerussa, Arenys, etc. per fer comunicacions on expliquem la historia del Centre i la seva lluita per Catalunya. Si en voleu sol.licitar una només cal que ens truqueu o escriviu un correu electrònic a cadci@cadci.net.